zorgInc

Challenges

ZorgInc. is partner van eHealth accelerator FICHe

De Europese eHealth accelerator FICHe daagt Europese startups uit om eHealth innovaties in de markt te zetten, waarbij gebruik wordt gemaakt van FIWARE technologie. FICHe wordt gecofinancierd door de Europese Commissie.

In de periode 2014-2016 krijgen 80 geselecteerde startups in een 18 maanden durend programma training, coaching en technische support aangeboden. De 20 hoogst gewaardeerde startups kunnen rekenen op totaal € 217.000 aan financiële ondersteuning. In totaal verstrekt FICHe meer dan € 6.200.000 aan de geselecteerde startups. Stichting zorgInc. is binnen FICHe verantwoordelijk voor de coaching en support. Dutch eHealth Fund Management (selectie en beoordelingen startups), Stichting Digitale Zorg (media en communicatie) en Amsterdam Economic Board (ecosysteem) zijn andere Nederlandse project partners binnen het consortium van in totaal 9 partners uit Finland, Spanje en Nederland.

Van de 80 eHealth startups in fase 1 waren er 15 uit Nederland afkomstig. In mei presenteerde FICHe tijdens de eHealth Week 2015 in Riga de 40 doorgeselecteerde startups, die aan fase 2 deelnemen. Onder deze 40 deelnemers waren nog 6 Nederlandse startups. Op 16 en 17 juli 2015 vonden de Pitching Days in Amsterdam plaats en worden de 20 startups geselecteerd die doorgaan naar de derde en laatste fase. Deze fase richt zich op onder andere living lab testen, go-to-market strategie, teamontwikkeling en opschaling. Stichting zorgInc. is als workpackage leader verantwoordelijk voor de uitvoering van deze fase.

FIWARE Accelerator Programme: The Journey to Tomorrow

website: Sbddesign.nl